NOGOMETNI KLUB TIŠINA

zgodovina

1959 - 1969

1959 - Ustanovitev kluba, najprej kot sekcija v TVD Partizan Tišina. Klub prvo leto ni nastopal v organiziranem tekmovanju, fantje so igrali samo prijateljske tekme (Cankova, Romi, Kupšinci). Planiralo se je teren za zadružnim domom.

1960/61 - 29. septembra 1960 se začne novoustanovljena Pomurska nogometna liga, v kateri poleg Turnišča, Pušče, Sobote B, Nafte B, Kupšincev, Ljutomera, Dobrovnika, Beltincev in Radgone sodeluje tudi Tišina.

Prvo uradno tekmo klub odigra 2. oktobra, ko v Radgoni z istoimenskim moštvom izgubi z 10:3 (3:3), prva zmaga pa sledi že v 2. krogu, ko z 11:0 (4:0) padejo Kupšinci.

Ob koncu Tišina zasede predzadnje, deveto mesto, igrali pa so naslednji nogometaši: Bagoroš Alojz, Bencak Jože, Bencak Štefan, Bodanec Franc, Černjavič Štefan, Flegar Alojz, Flisar Leopold, Hašaj Evgen, Horvat Ferdo, Horvat Jože, Husar Janez, Klement Franc, Kreft Jože, Kuhar Jože, Magyar Jože, Novak Janez, Ratnik Karel, Ružič Evgen, Serdt Franc, Toplak Jože in Žalodec Štefan.

V spomladanskem delu iste sezone sta osnovani A in B skupina Pomurske pionirske lige. V skupini A tekmujejo Tišina, Sobota, Pušča, Mladost, Grafičar, Radgona in Ljutomer. Naši pionirji so v svoji skupini osvojili odlično drugo mesto.

1961/62 - Tekmovanje se odvija v dveh razredih, Tišina pa nastopa v drugem razredu, odigra samo tri tekme in odstopi od nadaljnjega tekmovanja.

1962

Ekipa iz leta 1962. Stojijo: Ružič Evgen, Štiblar Slavko, Rajbar Alojz, Ružič Štefan, Serdt Jože in Baranja Mihael
Čepijo: Bagoroš Alojz, Kuhar Jože, Ratnik Franc, Ratnik Alojz in Baranja Stanko

 

1962/63 - Partizan Tišina v tej sezoni ni nastopal.

1963/64 - Klub ponovno vstopi v ligo (PNL - II. razred) in osvoji odlično drugo mesto, z istim številom točk kot prvouvrščena Bogojina. Takratni predsednik je Ferdinand Pihlar.

1964/65 - Tišina nastopa v Pomurski nogometni ligi in v konkurenci petih moštev zasede četrto mesto.

1965/66 - Med dvanajstimi ekipami v PNL klub osvoji enajsto mesto, predsednik je Alojz Flegar. V isti sezoni debitira takrat petnajstletni Jože Kuzma, po mnenju mnogih najboljši nogometaš v zgodovini kluba. Še danes ga mnogi poznajo po vzdevku Pele, ki so mu ga nadeli zaradi izjemnih predstav na igrišču.

1965/66

Stojijo: Kuhar Jože, Ülen Milan, Flegar Alojz, Ružič Evgen, Serdt Franc, Perš Alojz in Serdt Jože
Čepijo: Gabor Alojz, Farič Stanko, Baranja Stanko, Titan Štefan in Kuzma Jože

 

1966/67 - Klub še vedno tekmuje v dvanajstčlanski PNL in osvoji osmo mesto.

1967/68 - Sedmo mesto v PNL.

1968/69 - Trinajsto mesto med štirinajstimi ekipami v Pomurski nogometni ligi.

1968/69

Stojijo: Sever Franc, Ratnik Alojz, Zelko Branko, Serdt Franc, Ružič Evgen, Bencak Štefan in Štiblar Slavko
Čepijo: Kuhar Mirko, Vukan Jože, Kuhar Jože, Pelcl Avgust, Farič Stanko in Škrilec Karel