NOGOMETNI KLUB TIŠINA

Kako naprej?

Potem ko so že bili prekinjeni vsi turnirji mlajših selekcij, včeraj prvenstvo U13, danes torej še člansko tekmovanje. Brez gledalcev res nima smisla igrati, trepetati, kdaj prideta policija in inšpekcija po kakšni prijavi vrlega občana, tudi ne. Pomemben pa je vsak gledalec, vsak prostovoljni prispevek za ogled tekme ali popito pijačo, drugače se delovanje kluba enostavno ne izide.

Tudi s športom se lahko borimo proti bolezni in tako bi se morala najti rešitev, da bi se lahko tudi nižjeligaška tekmovanja nadaljevala.

Že med prvo karanteno je bila bojazen, da bomo izgubili precej nadobudnežev, ki radi brcajo žogo, velika. Na srečo smo jih veliko večino zadržali in povečali njihovo število na 47. Kaj bo spomladi oz. poleti, ne ve nihče. Upajmo, da jih bo žoga tudi takrat ponovno premamila in zvabila na igrišče.

Hudo bitko, kako po karanteni popolniti člansko ekipo, je bílo mnogo klubov, tudi naš. Nekako nam je le uspelo, toda v nedogled tako ne bo šlo. Strah ob pogledu v prihodnost je še kako prisoten in če bo trenutna situacija trajala (pre)dolgo, potem se lahko vprašamo: je amaterski oz. ljubiteljski šport še komu v interesu ali pa ga bodo pustili, da propade?

oznake v objavi

sorodne objave