NOGOMETNI KLUB TIŠINA

Feriju v spomin

Danes zjutraj nas je pretresla žalostna novica, da je ponoči v 81. letu starosti za vedno odšel Franc Rogač.


Lansko leto smo v obrazložitvi za podelitev zahvalne listine Občine Tišina zapisali:

Nogometni klub Tišina za podelitev priznanja »ZAHVALNA LISTINA« predlaga g. Franca Rogača, za dolgoletno delo v nogometnem klubu Tišina ter njegov razvoj in obstoj.
Franc Rogač je bil gonilna sila (alfa in omega, kot radi rečejo bivši igralci) našega kluba več kot trideset let. V tem času je opravljal funkcije tehničnega vodje, tajnika in predsednika. S svojim delom je izdatno pripomogel k obstoju kluba in njegovim največjim uspehom. Ko je nogometni klub Tišina osvojil svoj prvi naslov prvaka v sezoni 1973/74, je bil njegov predsednik, v klubu pa je bil seveda tudi ob naslovih v sezoni 1978/79 in 1985/86, ter ob uvrstitvi v polfinale Pokala Slovenije v sezoni 1987/88. Seveda tudi poznejših uspehov in kluba nasploh ne bi bilo, če ne bi bilo Franca in njegovih somišljenikov.

Franc je bil med letoma 1959 in 1970 klubski tajnik, nato je prevzel mesto predsednika, ki ga je opravljal vse do leta 1978, nato pa znova prevzel funkciji tajnika in tehničnega vodje. Leta 1988 je za dobo dveh let še enkrat prevzel predsedniško mesto. Leta 1991 se je vrnil na mesto tehničnega vodje, ki jo je z vmesnimi prekinitvami opravljal vse do leta 2003.

Arhiv fotografij in dokumentov, ki so se nabrali in ki jih je urejal in hranil tekom vseh teh let je velik in neprecenljiv. Nesebično nam ga je ob 60. obletnici odprl in nam s tem omogočil spodobno obeležitev tega jubileja. Za pomoč smo ga prosili tudi pri ustvarjanju biltena, ki bo orisal celotno klubsko zgodovino. Tudi tokrat nam je priskočil na pomoč, vendar bomo delo na žalost morali nadaljevati brez njega.


Feri, hvala ti za vse, kar si dobrega storil za naš klub in naj ti bo lahka tišinska zemlja.

Srečno 2021!
Previous

Srečno 2021!

Prvi korak k sanjam
Next

Prvi korak k sanjam

oznake v objavi

sorodne objave